Joogamatkan suunnittelu

Olen ollut joogamatkoilla jo aikaisemminkin Intiassa ja Thaimaassa. Nyt olen taas suunnittelemassa uutta joogamatkaa, ja tällä kertaa kohteena on Bali. Joogamatkat ovat hieno tapa rentoutua ja antaa sekä mielen että kehon levätä. Ja tietysti kauniissa etelän kohteissa, missä aurinko paistaa, saa pimeästä Suomesta tuleva mukavan määrän D-vitamiinia.

Joogamatkan aikana saat keskittyä pelkästään omaan itseesi ja joogan harrastamiseen. Sinun ei (toivottavasti ainakaan) tarvitse miettiä töitä, kokkaamista, siivoamista tai muita arkipäiväisiä rutiineja. Voi käydä joogatunneilla parhaimmillaan jopa useamman kerran päivässä.

Tällä kertaa kerron artikkelissa oman matkani suunnittelusta!

tropical beach

Miksi kannattaa lähteä joogamatkalle?

Joogamatkoille lähdetään usein monista eri syistä. Jotkut haluavat lähteä vain lomalle ja harrastaa siinä samalla liikuntaa. Toisille se on rentouttavaa aikaa keskittyä omaan kehoon ja mieleen ja toiset lähtevät joogamatkalle oppiakseen lisää. Oli syysi lähteä sitten mikä tahansa, saat takuulla matkasta paljon irti, jos valitset oikean kohteen.

Joogamatkan aikana pääset harrastamaan joogaa useaan otteeseen ja ehkä jopa kokeilemaan erilaisia joogan muotoja. Tapaat joogeja ympäri maailmaa ja tutustut uusiin ihmisiin ja saat ehkä jopa ystäviä. On mukavaa jutella toisten joogien kanssa ja jakaa joogakokemuksia. Voit myös oppia jotain aivan uutta!

Joogamatkalla yhdistyy sekä liikunta että loma. Joogaa voi harrastaa esimerkiksi aikaisin aamulla ja ottaa toisen tunnin vielä illalla. Näin sinulle jää vielä aikaa päivälläkin nauttia esimerkiksi surffaamisesta, vaeltamisesta tai vaikka melomisesta.

Oma joogamatkani

Suunnittelen tällä kertaa omaa joogamatkaani Balille. Kohteeksi olen valinnut Uluwatu Surf Villas lomakohteen. Tässä kohteessa tarjotaan tavallisia joogatunteja, joogaintensiivejä ja muitakin leirejä. Valitsin tämän kohteen siksi, että se on saanut paljon hyviä arvosteluja netissä. Lisäksi se on aivan meren rannalla, joten pääsen päiväsaikaan nauttimaan auringonotosta ja uimisesta sekä sukeltamisesta.

Joogatunteja tarjotaan sekä aamulla, päivällä että illalla. Valitsemani intensiivi koostuu paitsi tavallisista joogatunneista, myös meditaatiosta. Kohteessa asuntonani toimii bungalow, aamiainen on ilmainen joka aamu ja joogatuntien jälkeen tarjotaan ilmaista kookosvettä.

Kun suunnittelet joogamatkaa, päätä ensin, mihin päin maailmaa haluat lähteä. Sen jälkeen etsi netistä erilaisia joogakohteita. Joogakohteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon, kuinka kaukana paikka on lentokentältä ja millaisia joogatunteja siellä on tarjolla.

Yksi suuri tekijä paikan valinnassa ovat myös arvostelut. Matkaajat jättävät mielellään arvosteluja paikoista, ja niitä kannattaa käydä lukemassa. Näin löydät itsellesi sopivan paikan, jossa kaikki sujuu hyvin ja kokemus on ikimuistoinen.

fishing boats bali

Yhteenveto

Joogamatkat ovat erittäin hyvä idea ihan jokaiselle joogan harrastajalle. Olit sitten aloitteleva tai kokenut joogi, joogamatkalla saat nauttia joogasta joka päivä, rentoutua ja hoitaa kehoasi ja mieltäsi. Matkan jälkeen olosi on virkeä, levännyt ja rentoutunut, ja olet taas valmis tavalliseen arkeen hieman kokeneempana joogina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *