Vaatteet joogan harrastamiseen

Joogan harrastamisessa vaatteiden valinnalla on väliä. Joogatessa täytyy pystyä liikkumaan vapaasti, venyttelemään ja hengittämään helposti ilman, että vaatteet rajoittavat. Vaatteiden tulisi olla rennot ja joustavat, ja niissä pitäisi olla helppo ja mukava liikkua. Sillä ei ole väliä, millaiset vaatteet laitat päällesi, kunhan olosi on niissä rento ja hyvä. Kukaan ei määrittele tiettyä jooga-asua sinulle, joten saat olla vaikka luovakin joogavaatteiden kanssa!

Kannattaa kuitenkin pitää huoli, että vaatteet ovat hengittävää ja kevyttä materiaalia. Joustavat ja ilmavat vaatteet tekevät harrastamisesta mukavaa. Ei kannata siis käyttää paksuja verryttelyhousuja, tuulihousuja tai muuta kangasta, joka ei hengitä ja joka saa sinut hikoilemaan ehkä liiaksikin.

Tässä artikkelissa kerron omista suosikki vaatteistani ja merkeistä!

Tällainen on jooga-asuni

yoga in white clothesMinulla on käytössäni paljon erilaisia joogavaatteita. Niitä on kertynyt vuosien varrella komeroon hyvin paljon. Yleensä jooga-asuuni kuuluvat urheilurintaliivit ja joogajousut. Joskus laitan vielä yläosaksi ilmavan ja rennon hihattoman paidan. Joogaa harrastaessa en käytä sukkia tai kenkiä, joten niistä ei tarvitse huolehtia.

Lempivärejäni ovat kirkkaat värit, joten käännyn helposti punaisen, sinisen, vihreän, pinkin ja liilan puoleen. Pidän myös huolen siitä, että kaikki vaatteeni sopivat yhteen kauniisti! Yksi suosikkimerkeistäni on Manduka, joka tarjoaa tyylikkäitä joogavaatteita. Heiltä voi ostaa kokonaisia yhteen sopivia asuja. Hinnat ovat muutamista kympeistä yli sataseen, mutta laadukkuus on niin kiitettävä, että näistä vaatteista on valmis maksamaankin.

Toinen lempimerkkini on Under Armour. Under Armour ei keskity pelkästään joogavaatteiden valmistamiseen, vaan heiltä löytyy paljon muitakin erilaisia treenivaatteita. Tämän merkin joogavaatteet eivät aina ole ihan yhtä värikkäitä kuin Mandukan, mutta ne sopivat todella hyvin ja niissä on mukava liikkua. Ne myös kestävät käyttöä, eli ihan heti ei tarvitse olla uusia asuja ostamassa.

Näin valitset joogavaatteesi

couple yogaJokaisella on treenivaatteiden suhteen omat mieltymyksensä. Kaikista tärkeintä on, että tunnet olosi rennoksi ja itsevarmaksi. Aloita valitsemalla itsellesi housut. Joogahousut ovat yleensä ihonmyötäisiä, sillä niissä on helppo päästä asanoihin. Valittavanasi on shortseja, capreja sekä pitkiä joogahousuja. Naisten kannattaa myös valita itselleen urheilurintaliivit, sillä ne tekevät joogaamisesta hieman mukavampaa tavallisiin rintaliiveihin verrattuna. Ne hengittävät ja niissä on helppo liikkua.

Paidaksi kannattaa valita mielellään lyhythihainen paita. Pelkkä t-paita on täysin sopiva vaihtoehto. Voit myös valita esimerkiksi topin. Voi kuitenkin olla hyvä idea jättää pitkähihaiset paidat kotiin, sillä hihat tuppaavat jäämään helposti kämmenen alle tietyissä jooga-asennoissa. Tämä saattaa olla häiritsevää treenaamisen kannalta.

Yhteenveto

Käytä mielikuvitusta joogavaatteitasi valitessa! Tarjolla on hyvin paljon erilaisia asuja joogaa varten, ja löydät esimerkiksi kuviollisia housuja ja niihin sopivia toppeja. Voit yhdistellä värejä ja vaikka suunnitella ihan oman erikoisen tyylisi! Anna mielikuvituksesi viedä.

Post navigation