Tietoa minusta

Hei vain! Minun nimeni on Jonna. Olen Turusta kotoisin oleva 26-vuotias joogaopettaja. Rakastuin joogaan jo teini-ikäisenä ja aloitin sen harrastamisen käymällä joogatunneilla pari kertaa viikossa. Aloitin käymällä Vinyasa -joogassa maanantaisin ja torstaisin koulun jälkeen.

Rakkauteni joogaan kasvoi kasvamistaan ja tunneilla käymisen lisäksi luin lisää joogasta, sen historiasta ja päivittäisestä harjoittamisesta. Katsoin jopa dokumentteja, jotka kertoivat joogan synnystä, sen hyödyistä ja eri muodoista.

Valmistuttuani lukiosta päätin pitää välivuoden ja lähteä Intiaan oppimaan lisää joogasta. Paras ystäväni Niina ja minä varasimme lennot Intiaan ja joogamatkamme alkoi! Harrastimme joogaa intialaisten parissa ja opimme, mitä se oikeasti tarkoittaa näille ihmisille. Vuoden aikana opimme paljon kulttuurista, uskonnosta ja nautimme kauniista maisemista ja tietysti söimme hyvää (mutta tulista) ruokaa.

sunset yoga

Vaikka länsimaissa joogasta on tullut enemmänkin urheilulaji, Intiassa se on paljon suurempi osa monen joogin päivää. Opimme, että joogaan kuuluu paljon muutakin kuin vain venyttelyä ja hengittämistä.

Palattuani vuoden jälkeen takaisin Turkuun, päätin aloittaa joogaohjaajan opinnot. Olin erityisen kiinnostunut Bikram- ja Astangajoogasta, joten erikoistuin näihin muotoihin. Opintoni lomassa olin työharjoittelussa eräässä helsinkiläisessä joogastudiossa, jossa seurasin joogaopettajia, avustin tunneilla ja sijaistin itsekin muutamia Vinyasa -tunteja.

Opintojen jälkeen lähdin uudestaan Intiaan – tällä kertaa yksin. Halusin nähdä Intiaa ja joogatunteja vastavalmistuneen joogaopettajan silmin.

Tultuani taas takaisin Suomeen, aloitin opettajana Turussa kokopäiväisesti. Nykyään opetan Hatha-, Vinyasa ja Astangajoogaa ja suunnittelen oman joogastudioni avaamista.

Mistä kirjoitan blogissani?

Tässä blogissa kirjoitan paljon joogan eri hyödyistä, muodoista, historiasta ja intialaisesta kulttuurista. Annan vinkkejä joogan harjoittamiseen, hengittämiseen, meditaatioon ja puhumme terveellisestä ruoasta ja rentoutumisesta.

Vaikka jooga vie suurimman osan päivästäni ja harjoitan sitä joka päivä, on minulla silti harrastuksia ja kiinnostuksia joogan ulkopuolellakin. Kirjoitan esimerkiksi vaellusretkistäni Lapissa, matkustamisestani ympäri maailmaa ja päivittäisestä elämästäni. Pääset seuraamaan, miltä joogaopettajan arki oikeasti näyttää.

Yksi lempiharrastuksistani on omien vaatteiden ompeleminen. Tuunaan mielelläni omia vaatteita ja ompelen niitä alusta saakka. Käyn mielelläni elokuvissa ystävieni kanssa, pitkillä pyöräretkillä ympäri Suomea ja kokkaan erilaisia ruokia kotona.

yoga

Miksi päätin aloittaa blogin?

Haluan jakaa joogan hyötyjä ja innostaa ihmisiä elämään terveellisempää elämää. Aloitin joogaohjaajana siksi, että haluan jakaa oman intohimoni maailman kanssa ja kannustaa ihmisiä liikkumaan ja tuntemaan olonsa paremmaksi. Ohjaajana pääsen tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä ja nautin nähdessäni heidän palaavan kerta toisensa jälkeen tunneilleni.

Blogin ja kirjoittamisen avulla voin kuitenkin saavuttaa myös ihmisiä, jotka eivät pääse tunneilleni Turkuun. Näin voin auttaa myös sellaisia joogeja, jotka eivät ole lähettyvillä.

Toivon, että tämä blogi innostaa sinuakin tulemaan paremmaksi joogan harjoittajaksi, ja että hyödyt antamistani vinkeistä ja neuvoista. Otan myös mielelläni vastaan ehdotuksia! Lukemisen iloa!